Hart onder de riem voor vrijwilligers UPDATE - december 2018

Vrijwilligers moeten hun volle aandacht kunnen geven aan het vrijwilligerswerk zelf. Alles wat hier administratief bij komt kijken moet in orde zijn, gestroomlijnd en voor alle vrijwilligers hetzelfde.

Gemeente Schilde beschikt sinds 4 juli 2018 over een vrijwilligerspunt in de bibliotheek: de plek in Schilde voor alle vragen rond vrijwilligerswerk. Elke woensdag van 13 tot 17 uur is het vrijwilligerspunt geopend. U kunt ook terecht op het matchingplatform 'Give a Day'. 

Voor verenigingen
Give a Day helpt organisaties in het hele proces van vrijwilligerswerk. Met het online matchingsplatform bouwen we een community van solidariteit tussen vrijwilligers en non-profitorganisaties. Gemeente Schilde heeft zelfs een eigen stekje: www.giveaday.be/schilde. Hierop kunt u de actieve verenigingen zien en welke vrijwilligers zij zoeken. 

Voor kandidaat-vrijwilligers
Wilt u vrijwilligerswerk doen, dan kunt u zelf een profiel aanmaken op www.giveaday.be. Zo vindt u een vrijwilligersjob op maat van uw interesses en in uw buurt. U kunt natuurlijk ook langskomen bij het vrijwilligerspunt. De vrijwilligerscoach helpt u met plezier elke woensdagnamiddag. 

Alles over vrijwilligerswerk vindt u eveneens op www.schilde.be/vrijwilligerswerk

Meer informatie over deze actie?

Sociaal Huis
Turnhoutsebaan 67
2970 Schilde
secretariaat@ocmwschilde.be
03 383 62 18

Fiche

Status: Gerealiseerd

Doorlopende actie

Budget

Raming: € 447 000

Doelgroep(en)

    Alle-inwoners|Kansengroepen|Verenigingen

Thema

    Ontspanning