Toegankelijk Toegankelijk

Toegankelijkheid is meer dan fysieke toegankelijkheid, zoals bijvoorbeeld een gebouw met een lift, een helling of een aangepast toilet.  Toegankelijkheid betekent daarnaast dat de omgeving en dienstverlening bereikbaar en bruikbaar moeten zijn voor iedereen.

Solidair Solidair

Een solidaire gemeente is een gemeente waarin bruggen worden gebouwd tussen mensen en waarin “helpen” gewaardeerd en gestimuleerd wordt.

Duurzaam Duurzaam

Duurzaamheid staat voor maatschappelijk verantwoord leven, ecologie en toekomstgericht denken.  Er wordt gekeken naar de huidige behoeften van mensen en hoe deze in de toekomst kunnen ontwikkeld worden zonder de mensen, het milieu of de economie in gevaar te brengen.

Gezond Gezond

Gezond gaat verder dan gezond eten en bewegen, maar is een combinatie van lichamelijk, psychisch en sociaal welzijn. Gezondheid is geen alles-of-nietsbegrip.

Dynamisch Dynamisch

De gemeente organiseert, stimuleert en staat open voor een waaier van activiteiten die inwoners, verenigingen en de lokale economie organiseren. Dynamisch staat voor: beweging, verbetering, ondernemend, actief, levendig en sprankelend.