Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Klankbordgroep - conversatie

De Klankbordgroep is er!

14-11-2022

In 2022 werden alle bewoners en handelaars van de projectzone uitgenodigd om zich aan te melden voor de Klankbordgroep Turnhoutsebaan. Uit de ingediende kandidaturen selecteerde het college 6 buurtbewoners en 6 handelaars, zij vormen nu samen de Klankbordgroep. De plannen voor het project maar ook belangrijke stappen in de uitvoering van de werken zullen bij de leden van deze groep afgetoetst worden. De klankbordgroep zal een viertal keer per jaar samenkomen zolang het project in uitvoering is. Het project zal van de huidige conceptfase tot de eigenlijke start van de werken minimaal twee jaar in beslag nemen. De Klankbordgroep komt op maandag 28 november 2022 voor de eerste keer samen. Ook enkele vertegenwoordigers van het Agentschap Wegen en Lokaal bestuur Schilde zijn aanwezig op deze eerste vergadering.

Hartelijk bedankt voor jullie meningen

26-07-2022

Tot 25 juli 2022 kon je, je mening geven over 9 ideeën voor de herinrichting van de Turnhoutsebaan ter hoogte van het handelscentrum van Schilde. Op dit participatieplatform polsten we naar wat jij graag wil zien in het toekomstige straatbeeld van de Turnhoutsebaan? Waar hecht jij belang aan? Zo kregen de verschillende ideeën samen 446 likes en deelden jullie 111 keer een mening over de 9 mogelijkheden. Klik hier om de ingezonden meningen te bekijken. Ten tweede vroegen we via een formulier ook om aan te geven wat zij het belangrijkst vinden voor het vullen de restruimte op de Turnhoutsebaan. 193 personen sorteerden de mogelijkheden in volgorde van belang. Hieronder kun je hiervan het resultaat in een staafdiagram zien. Als laatste ontvingen we nog 88 creatieve voorstellen voor de herinrichting van de Turnhoutsebaan ter hoogte van de dorpskern. Heel wat inspiratie dus om mee aan de slag te gaan. We houden jullie op de hoogte van het verdere verloop van dit project.

Miniparkje op Turnhoutsebaan

16-06-2022

Van 20 juni tot 1 juli 2022 neemt een miniparkje een stukje parkeerplaats op de Turnhoutsebaan in. Zo krijgen voorbijgangers een beeld van wat een andere invulling van deze openbare ruimte betekent. Je kunt even proeven van de voordelen van wat groen en zitruimte in het commercieel hart van Schilde. Aan deze parklet zal je ook een ideeënbus vinden. Hier kun je al jouw creatieve ideeën kwijt rond duurzaamheid, mobiliteit en vergroenen voor Schilde en de Turnhoutsebaan. Op woensdagnamiddag 22 en 29 juni en tijdens de jaarmarkt op 24 juni (’s avonds) is de parklet ook bemand. Je kunt dan jouw vragen en ideeën rechtstreeks kwijt aan de specialisten duurzaamheid en mobiliteit van de gemeente.

Meer nieuws & activiteiten

Wil je meer weten over dit project?

Ga naar de projectpagina van deze werken op de website van het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV). Je kunt hier ook inschrijven op de nieuwsbrief specifiek over deze werken. Zo ben je steeds als eerste op de hoogte van elke nieuwe stap.

Naar de AWV-site

Onze gemeente heeft grote plannen met de Turnhoutsebaan.

Deze zal er binnen enkele jaren helemaal anders uitzien!
Een overzicht van de projectplanning.

Consultatie handelaars en buurt

25 juni

Opmaak startnota en conceptplan

Zomer 2023

Opmaak projectnota en ontwerpplan

Najaar 2023

Omgevingsvergunning en aanbesteding

2024

Uitvoering werken

Vanaf 2025