Geef mee vorm aan het Lodewijk De Vochtplein van de toekomst

Vandaag is het Lodewijk De Vochtplein en directe omgeving een weinig aantrekkelijke publieke ruimte aan de kerk van ’s-Gravenwezel. Heb jij een idee om van het Lodewijk De Vochtplein een aangename, centrale ontmoetingsplaats te maken voor jong en oud? 

Zo is het nu

Het plein vormt de verbinding tussen de Kerkstraat, de Wijnegemsteenweg en de Frans Pauwelslei. Je vindt hier de kerk, parkeerplaatsen, de woensdagmarkt, de gemeentelijke lagere school De Wingerd met sportzaal, een jeugdhuis en een sportveld.  Ook wordt het plein gebruikt voor tal van evenementen, circus en kermissen. De pastorij en de kerk zijn verstopt achter een bomenrij, waardoor deze afgescheiden zijn van de straat en het plein. De pastorij, de kosterwoning en de kerk zijn eigendom van de kerkraad Sint-Catherina. De gemeente is momenteel nog in overleg met de kerkraad om tot een overeenkomst te komen voor de invulling van de pastorij en de parking.

TIP: bekijk de video. Dit project werd ook duidelijk in beeld gebracht:

Een plein in ontwikkeling

Twee nieuwbouwprojecten, die aan het plein grenzen, zijn momenteel in aanbouw. Deze zullen bijdragen aan een afgewerkt en veiliger gevoel, met meer leven op het plein. Zo komt aan de ingang van het plein vanaf de Kerkstraat een horeca terras dat voor de nodige aantrekking zal zorgen. Project ’t Krekeloord omvat o.a. de renovatie van het Lodewijk de Vochthuis en de nieuwbouw aan weerzijden als ook een fiets- en wandelpad dat de handelsstraten en het plein verbindt.

Hier willen we naartoe

Het plein moet een ontmoetingsplaats worden voor jong en oud. Een gezelliger plein, dat actief gebruikt wordt en mensen met elkaar in verbinding brengt. Er zijn troeven aanwezig, die we voluit willen uitspelen en daarvoor vroegen we je hulp. In 2021 vroegen we jouw idee voor het Lodewijk De Vochtplein van de toekomst. We wilden weten wat er volgens jou nodig is om van het plein een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud te maken. en plein dat actief gebruikt wordt en mensen met elkaar in verbinding brengt. Zo verzamelden we niet minder dan 366 suggesties. We groepeerden en evalueerden de ideeën en gebruikten ze om een visie voor het plein uit te werken. 

Ontdek hier het visieplan