Skip to main content
home-page
home-page
Ontdek het thema

Wat vind jij van volgende ideeën voor de herinrichting van de Turnhoutsebaan?

Meer groen op de Turnhoutsebaan

Wat houdt dit idee net in?

Wens je meer groen in het straatbeeld van de Turnhoutsebaan?
Zoals bv. bomen, struiken, grassen of geveltuintjes ...
Geef dit idee dan jouw stem!

Heb jij een concreet voorstel op dit vlak. Laat ons dit weten via een reactie.

Laad eventueel een afbeelding op om je idee kracht bij te zetten

29
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Er hoeven niet meer bomen te komen op de turnhoutsebaan dan diegene die er nu staan
Nooit te veel groen
Wat groen mag er best komen, maar GEEN parkeerplaatsen er voor opofferen!
Groene / blauwe rustpunten maakt de winkelstraat terug aantrekkelijk voor de wandelende koper. Ook de handelaars kunnen hun winkel aantrekkelijk maken met vb. gevelgroen. Een aantrekkelijke winkelstraat nodigt de winkelende mens uit.
Hittebestendige bomen aanplanten op 1/3 van de huidige parkeerplaatsen. Minder verharding. Leegstaande winkels opfleuren met bloemen of kunstwerken academie, lokale kunstenaars.
Meer groen en goed onderhoud van straten en kerkhof!
Geen auto’s meer op de Turnhoutsebaan. Er is voldoende parkeergelegenheid achter de baan. Maximumsnelheid naar 30km/u.
Meer groen en minder wagens
Leid het verkeer om, maak terrassen en waterpartijen met veel groen en laat gratis een hele dag een trammetje rijden van de ene kant naar de andere kant en terug. Maak van de winkelstraat een gegeerde winkelstraat waar over gesproken wordt. Met plaats voor fietsen, bakfietsen,(los van het voetpad), enz … en uiteraard laadpalen voor die fietsen. Parking met laadpalen voor auto’s voorzie je aan beide kanten van de winkelstraat.
Wat extra groen, plantanen bv zouden al de hele Turnhoutsebaan een ander aanzien geven en fijn schaduw in de zomer
Zo veel mogelijk DUURZAAM groen. In de hete zomers waar we steeds meer mee te maken krijgen brengt groen de hoognodige schaduw en afkoeling.
Liefst een soort groen dat het de komende decennia overleeft. Dus allicht geen zomereiken of beuken, maar beter platanen e.d.
Meer groen maar ook meer inzetten op een veilige Turnhoutsebaan (bv meer zebrapaden).
(Veel) meer bomen aanplanten, oogt mooi, haalt CO2 uit de lucht, brengt verkoeling. Bij voorkeur een mooi bloeiende boom in de lente, type Japanse kerselaar.
Meer groen en paaltjes voor mensen die met honden gaan wandelen. Meer vuilbakjes voor de hondeneigenaars...
Offer 1op 4 parkeerplaatsen op voor de aanplanting van een boom. Dit oogt mooier en zorgt op warme dagen voor verkoeling.
Plant bomen bomen bomen voor een natuurlijke airco. Hiermee steekt Schilde dan bomenhoog boven andere gemeentes èn het shoppingcenter
Wij hebben al meer dan 20 jaar een gevelbeplanting in lage bakken voor onze winkel op de TB 232( De Zilveren Beer) . Als we de plantjes aan het verzorgen zijn krijgen we bijna altijd positieve opmerking over deze bloembakken, sommige passanten zeggen zelfs dat ze soms eens speciaal komen kijken naar de bloemen. Mocht de gemeente aan elke handelaar een kleine subsidie geven om de gevels te bebloemen dan zou het zicht in de straat ook meteen fleuriger zijn. Slechts een enkel keer hebben we vandalisme gehad, maar wij zijn ervan overtuigd hoe meer handelaars meedoen, des te minder vandalisme er zal zijn. Met Kerst staan er ook bomen op de straat, ook daar krijg je enkel positieve reacties, het is oi een goedkope en erg effectieve manier om de straat aantrekkelijker te maken. Scheiden van fiets en voetpad is een must, in de zomer hoor je heel vaak geroep van fietsers of voetgangers wanneer een ongeluk maar net vermeden wordt!
Voor mij mogen er meer bomen geplaatst worden zodat er bij warm weer er meer verkoeling is
Meer ontharding en meer bomen, zorg ook voor het onderhoud van de bomen en geef ze water in droge periodes
Waar mogelijk meer inheemse bomen, bloemen en planten, verticaal groen toepassen, zodat hier ook de biodiversiteit ondersteund wordt. Een groen kader is altijd aangenamer om in te vertoeven.
Als je van de Turnhoutsebaan een aantrekkelijke winkelstraat wilt maken, is het zeker aangewezen om met groencreaties de aantrekkelijkheid te versterken. Het is nu eenmaal leuker winkelen in een groene natuurlijke omgeving. Een aantrekkelijke winkelstraat trekt volk aan, wat uiteindelijk onze middenstand ten goede komt.
Een beetje groen is meer dan wenselijk, zolang het geen kansen biedt op allerlei vuil en hondenpoep. Het groen op het kruispunt van Turnhoutsebaan en Brasschaatsebaan is een voorbeeld van hoe het niet moet. Bomen zijn zeer gunstig om het groeneffect te doen resorteren Bovendien is een beetje ontharding onontbeerlijk. Succes! P.S.: het wordt hoog tijd om de fietspaden in het centrum van de gemeente aan te pakken! Een echte schande!
Scheiden van fietspad en voetpad vind ik belangrijker. Met de snelheid van elektrische fietsen is er sprake van een zeer onveilige situatie in Schilde centrum.
Ik vind de vraagstelling uitzonderlijk (opzettelijk?) misleidend. Je kan blijkbaar enkel VOOR stemmen en niet TEGEN. Als je zo naiëf bent op 'stem op deze bijdrage te klikken', om te kijken wat dat juist inhoudt, dan wordt je stem als VOOR geregistreerd!? Ik vind dat puur bedrog. Wat de THB betreft: dat is een verkeersas. Het is ook een winkelstraat. Verkeersas betekent, dat er vlot verkeer moet mogelijk zijn. Het is geen pretpark met bosjes en bakfietsbakken en andere verkeersasvreemde toestanden. Het is ook een winkelstraat, wat betekent dat mensen die met de auto willen komen er ook parkeerplaats moeten hebben. Daarvoor betaalt de automobilist zich trouwens blauw aan belastingen, terwijl een fietser NIETS betaalt. We gaan hier toch niet de Antwerpse toer op, zeker, waar de burgemeester tegen de anti-autolobby aanschurkt?
Akkoord! Vele suggesties zijn superleuk, maar dan moet je de turnhoutsebaan ondertunnelen en een ondergrondse parking creëren. Daar is waarschijnlijk nog budget of ruimte voor…
Bedankt voor je reactie. Het hele (bijzonder omvangrijke) project straalt gewoon "leukheid" uit. Ondertunneling is interessant, maar als ik de budgetten van alle 62 thema's van "S.S." samentel, dan vraag ik me nu al af met hoeveel men de gemeentebelasting wil verhogen, om dat te realiseren. Zeker met het vooruitzicht van fel gestegen prijzen door corona, inflatie en de economische oorlog met Rusland.
A'pse burgemeester anti-auto????? Was 't maar waar. Met Koen Kennis en Annick De Ridder in schepencollege s alles pro-auto en pro-te grote bouwprojecten! (zonder advies of bezwaren te aanvaarden)
stimuleer inwoners om tuingevels te maken