Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

De eerste zonnepanelen worden op het dak van De Wingerd gelegd!

Op 15 november 2021 gaf de gemeenteraad officieel groen licht voor de plaatsing van zonnepanelen op het dak van gemeentelijke lager school De Wingerd. Voor de realisatie van project De Wingerd wordt samengewerkt met energiecoöperatie Zonnewind.

Begin februari 2022 werd gestart met de eigenlijke installatie van de panelen op het dak van de school.

Het project in cijfers
Op het dak van GLS De Wingerd worden 40 zonnepanelen geplaatst. De installatie zal jaarlijks zo'n 16.560 kWh groene stroom produceren waarvan gemiddeld 7.600 kWh rechtstreeks door de school wordt verbruikt. Dit komt neer op een jaarlijkse CO2-reductie van 3,3 ton en een besparing op de energiefactuur van ongeveer 28.000 euro over 25 jaar of gemiddeld 1.120 euro per jaar. 

Inwoners worden aandeelhouders
Het bijzondere aan de installatie op het dak van GLS De Wingerd is de samenwerking met energiecoöperatie Zonnewind. Deze biedt inwoners de mogelijkheid om aandeelhouder te worden en mee te investeren. Het zo met 100 % burgerkapitaal gefinancierde project, start in het voorjaar van 2022.
Het is een concept dat perfect breder kan worden uitgerold. In de nabije toekomst wordt er samengezeten met verschillende scholen in onze gemeente. Zo kan Zonnewind hen informeren en de nodige ondersteuning  bieden om ook in dit project te stappen.