Natuurbuur biedt online leidraad voor groene oplossingen rondom jouw woning

De online Natuurbuur-catalogus

Met Natuurbuur lanceert Schilde een online interactieve ‘catalogus’ met groene oplossingen om toe te passen rondom je woning en in je tuin. Even doorklikken en je krijgt meteen een praktisch stappenplan mee, naast alle info over lokale reglementen en mogelijke financiële steun.

Planten op je plat dak, een schutting met begroeiing of een regenvijver? Het zijn maar enkele initiatieven die écht het verschil maken voor ons klimaat. Maar hoe begin je eraan? Waar moet je vooral op letten? En kun je er subsidies voor krijgen? In de online catalogus vind je heel makkelijk alle antwoorden op je vragen.

Van inspiratie over boodschappenlijstje tot financiële steun

Naast heel veel groene inspiratie voor je huis en tuin vind je in de Natuurbuur-catalogus een overzicht van alle klimaatvoordelen die aan de voorgestelde ingrepen verbonden zijn. En als je doorklikt, krijg je meteen een handig doe-het-zelf-stappenplan en zelfs het bijbehorende boodschappenlijstje. Bovendien vertelt Natuurbuur je bij welke handelaars je terecht kunt én welke lokale voorschriften er gelden. Verder vind je ook alle info terug over de financiële steun die je bij de gemeente kunt aanvragen en welke nationale subsidies er mogelijk zijn.