Duurzaam shoppen in nieuwe kringwinkel in Schilde

Op 14 mei opende de allereerste kringwinkel in Schilde zijn deuren in het pand van de voormalige fietsenzaak Ciclist langs de Turnhoutsebaan. Deze kringwinkel is het vijfde verkooppunt van 'De Cirkel' in de voorkempen.

Werken aan tewerkstelling 
De Cirkel is een sociale onderneming die niet enkel een breed gamma aan tweedehandsspullen te koop aanbiedt. Ze stelt ook mensen tewerk die op de reguliere arbeidsmarkt moeilijk terechtkunnen. De Cirkel zorgt voor gepaste begeleiding en geeft zo mensen de kans om hun talenten te ontdekken.

Lokaal hergebruik
Winkelen in deze Schildense tweedehandswinkel, is een erg duurzame manier van shoppen, het verkleint de afvalberg en dus jouw ecologische voetafdruk. De Cirkel ontvangt herbruikbare spullen of haalt ze gratis op in de gemeente, hierna worden de spullen gesorteerd of gerepareert en krijgt alles een mooi plaatsje in de winkel.
Wat levert dit op? Heel veel. In totaal zamelen de kringloopcentra in Vlaanderen jaarlijks 75.000 ton goederen in. Ongeveer de helft hiervan vindt een nieuwe thuis via De Kringwinkel. Dat is 4,5 kg hergebruik per inwoner.

Jouw spullen gratis laten ophalen?
Heb jij spullen op zolder staan die je niet meer gebruikt? De Kringwinkel komt deze gratis ophalen. Bel hiervoor naar 03 313 49 66.