Dieter Coppens trakteert zesde leerjaar GLS de Wingerd op een heerlijk ijsje

De Bye Bye Gazon-campagne is in regio Voorkempen een groot succes! Schilde is daar geen uitzondering op. Ook de scholen uit de regio gingen de uitdaging aan om een deel van hun tuin/grasveld te laten verruigen. Naast Maris Stella in Malle kwam GLS De Wingerd in Schilde als winnaar uit de bus. De leerlingen van het zesde leerjaar kregen daarom op 29 juni een bezoekje van Dieter Coppens, die het gezicht is van de Bye Bye Gazon-campagne. Hij komt niet met lege handen en brengt een lekker ijsje van boerderij Den Achtersten Dries in Zoersel voor hen mee!

De Bye Bye Gazon-campagne
Door allerlei factoren is de hoeveelheid insecten in de voorbije tien jaar enorm afgenomen. In een tuin met enkel gazon vinden vlinders en bijtjes geen bloemen en dus geen voedsel meer. We kunnen deze diertjes makkelijk helpen. Geef een stukje gazon of berm terug aan de natuur, dat is het concept van de Bye Bye Gazon-campagne. Niet enkel privé tuineigenaars kunnen deelnemen aan deze campagne, ook bedrijven, scholen en het lokaal bestuur zelf hebben al heel wat vierkante meters gras laten verruigen. In regio Voorkempen hebben de zes deelnemende gemeenten samen zo al 93 202 m², of een terrein ter grootte van 14,56 voetbalvelden verruigd. Dat is heel wat voedsel voor de insecten! In Schilde werd in totaal 19 396 m² gazon verruigd waarvan het lokaal bestuur 13 417 m² voor zijn rekening nam.

Maai ook na mei niet!
Heel wat mensen zijn bekend met de Maai Mei Niet-campagne, een prachtig initiatief dat heel wat succes kent. Maar ook na mei hebben insecten nood aan voedsel en een schuilplaats om te kunnen overleven. Bye Bye Gazon roept dan ook op om het hele jaar door een stukje van je gazon te verruigen en het slechts één of tweemaal per jaar te maaien. Deelnemers aan de campagne kunnen daarom nog tot 30 juni hun vierkante meters verruigd terrein registreren. Per gemeente maken deelnemers kans op prijzen zoals een heerlijke pot honing van een imker uit de buurt, een vlinderstruik of een insectenhotel. Alle info over de Bye Bye Gazon-campagne vind je terug op de website byebyegazon.be/voorkempen.