Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Vrije tijd

Sport- en spelsite Molenakker

Update mei 2023 - Op 1 maart startte de nieuwe projectcoördinator vrijetijdsinfrastructuur. Hij zal dit dossier opnemen en coördineren.

De ambitie

Op dit moment zijn de openbare, groene gebieden met een publiek en recreatief karakter in onze gemeente beperkt. Een duidelijke en centrale plek om buiten te sporten en spelen is wat onze gemeente zeker nodig heeft.

De sport- en spelsite Molenakker, nu de voetbal- en scoutssite in 's-Gravenwezel, kan zeker een antwoord zijn op deze nood. Het masterplan om van de site Molenakker deze centrale plek te maken, is er al enkele jaren. Nu moeten we het nog tot uitvoering brengen. En er een plek van maken die niet exclusief voor voetbal en scouts gebruikt wordt, maar een thuis biedt aan meerdere verenigingen. Het wordt een samenhangende groene ruimte met een publiek karakter en sportvelden, speelterreinen, weilanden, wandel- en fietspaden. 

Wat is er al gebeurd? 

2023:

  • Op 1 maart startte de nieuwe projectcoördinator vrijetijdsinfrastructuur. Hij zal dit dossier opnemen en coördineren. In april vond de eerste vergadering plaats met alle betrokkenen. 
  • In april vond het eerste overleg plaats met de belangrijkste partners (KSK ’s-Gravenwezel-Schilde, Scouts Wezel en het Kasteel van ’s-Gravenwezel) om de visie, de uitgangspunten en het programma te actualiseren. Daar is afgesproken om het programma eerst verder uit te werken en vervolgens te laten uittekenen. Zo moeten we komen tot een geactualiseerd masterplan. 

Bijkomende informatie

Startnota - Molenakker

Budget

Geraamde uitgaven (periode 2022 - 2024)

  • 1 650 000 euro

Timing

Dit project loopt achter op schema.