Skip to main content
home-page
home-page
Ontdek het thema

Wat vind jij van volgende ideeën voor de herinrichting van de Turnhoutsebaan?

Plaats voor terraszones op de Turnhoutsebaan

Wat houdt dit idee net in?

Vind jij dat de lokale horeca plaats moet krijgen om een gezellig terras op de Turnhoutsebaan uit te baten ?
Geef dit idee dan jouw stem!

Heb jij een concreet voorstel op dit vlak. Laat ons dit weten via een reactie.

Laad eventueel een afbeelding op om je idee kracht bij te zetten

12
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Voor een terras zone is de baan ongeschikt. Ik ben daar faliekant op tegen. Het zware verkeer dat door de baan dendert maakt het er niet aangenamer op.
En waar gaat ge de nodige ruimte daarvoor toveren???? Veel horecazaken hebben al een terras achteraan, waar het véél gezelliger en rustiger is om van een lekker hapje en/of drankje te genieten zonder dat de auto's en speedpedelecs door je bord of je glas scheren. Het geraas van het verkeer is op de achteringelegen terrassen ook veel minder aanwezig. Laat DIT idee gerust varen. Stimuleer in de plaats daarvan de horecazaken tot het duidelijk aangeven aan de straatzijde dat er achterin een uitnodigend gezellig terras te vinden is.
Terrasjes voor de horeca is zeker een goed idee. Brengt meer leven in het centrum zeker op zon en feestdagen.
Dit kan zeker op plaatsen waar de bouwlijn wat naar achter ligt. Al is het maar een enkele rij van stoelen en tafeltjes tegen de gevel. Dit heeft een uitnodigend effect.
Alleen daar waar de rooilijn van de huizen ver genoeg naar achter ligt en waar er ook groenvoorziening is, terras gewoon langs een drukke straat is niet ontspannend.
De horeca op de THB heeft bij mijn weten allemaal "een gezellig terras" achteraan, in de tuin. Daar is het bij mooi weer idd gezellig toeven. Het is me dan ook een raadsel waarom sommigen zoiets tussen de auto's op een verkeers as willen. Wie gaat daar willen zitten als het zoveel beter is in de tuin achteraan? Of is het de bedoeling het anti-autobeleid van Antwerpen-stad over te nemen of iets zoals de "verfietsing" van de THB in Antwerpen, opgelegd door de Limburgse minister Lydia Peeters?
Met weldoordachte infrastructurele aanpassingen op sommige plaatsen is horeca zeker mogelijk. Winkelen met de mogelijk een terrasje te doen, dit komt zowel de middenstand als de horeca ten goede.
Ik denk dat ik liever een terrasje doe aan een rustig kerkplein dan tussen de auto's op de Turnhoutsebaan... En ik vermoed dat ik niet alleen ben. De horeca is meer met een terras achteraan het gebouw, waar het heerlijk rustig is.
Helemaal mee eens!
Het ene idee is al gekker dan het andere. Je mag als voetganger al blij zijn, dat je niet door een fietser om een bromfietser van de sokken gereden wordt, dus voor 'terrasjes' is er totaal geen plaats. Terrasjes is voor bv. de Groenplaats - waar daarvoor ruimte is - of andere pleinen, maar toch niet op de THB!
Ze plannen hier zoals aan de dijken aan zee waar er genoeg plaats is! En onze restaurants hebben meestal terrasjes voor of achteraan.
Is niet realistisch. De baan is niet breed genoeg. Dit zal hinder geven met het verkeer. Leuk idee, maar niet haalbaar.
Sluut ik me bij aan. Maar aan het oude gemeentehuus, tegenover de jeugddienst en brandweer...uitstekende plek voor horeca met terras
Zou fantastisch zijn