home-page

Atmosfeermakers Schilde

Werken aan concrete acties voor het klimaatplan
Sinds het startevent in februari 2022, werden er verschillende klimaatplan-workshops georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten werden heel wat ideeën verzameld om Schilde groener en duurzamer te maken. De top werd voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen. Zij kozen uit 8 verschillende voorstellen, één idee dat nu echt gerealiseerd wordt. Het concrete idee dat uit de bus kwam: sensibilisering rond ‘Het duurzaam maken van tuinen’.

Uit de workshops kwamen niet enkel ideeën. Tijdens de bijenkomsten verzamelde zich ook een groep geëngageerde Schildenaren, 'de Atmosfeermakers Schilde'.
Deze Atmosfeermakers staken daarna de handen uit de mouwen en werkten het gekozen idee samen verder uit. Er werd alvast een heus stappenplan voor de uitvoering opgesteld. De eerste twee stappen voor dit plan zijn ook al bepaald.

  • Een groespaankoop bloembollen en zaadmengelingen in het voorjaar van 2023.
    Deze actie werd al gerealiseerd.

Naar de voorjaarsplantactie

  • Sensibilisering rond duurzame tuinen via de scholen in onze gemeente.

Wat kun jij doen?
Wil jij graag aansluiten bij de Atmosfeermakers Schilde? Je bent van harte welkom! Klik op onderstaande knop en stuur ons jouw kandidatuur via e-mail. We zien je graag op de volgende bijeenkomst.

Ik word Atmosfeermaker in Schilde