Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Ondernemen

Ontdek alle acties uit het meerjarenplan #SchildeSchittert

3
0

Willekeurig
Populair
Recent
Aanpak leegstaande handelspanden in de dorpskernen
De ambitie We willen de langdurige leegstand van handelspanden in onze winkelkernen bestrijden. Het doel is dus om elk jaar minder en minder leegstaande handelspanden te hebben. De aangeworven centrummanager zal deze taak op zich nemen. Eerst wordt de problematiek in kaart gebracht en vervolgens stelt de centrummanager een plan van aanpak met concrete acties op.  Wat is er al gebeurd? Er is een leegstandsreglement voor zowel woningen als gebouwen zoals handelspanden. Dit reglement wordt jaarlijks toegepast.  Sinds 2020 heeft lokaal bestuur Schilde een centrummanager die het activeren van leegstaande (handels-)gebouwen ook op zich zal nemen. Interessant cijfermateriaal 2020: 9 % van de 354 handelspanden staat leeg. 2021: 6,9 % van de 346 handelspanden staat leeg. 2022: 8,02 % van de 349 handelspanden staat leeg.  2023: 9,5 % van de 348 handelspanden staat leeg. Bijkomende informatie Via het reglement leegstand van gemeente Schilde worden zowel woningen als handelszaken opgevolgd (kleiner dan 500 m²). Handelszaken groter dan 500 m² worden opgevolgd via het Vlaams decreet voor de bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten.  Deze actie is nauw verweven met de actie 'inzet centrummanager als bruggenbouwer'.
0 0
lees meer
Inzet centrummanager als bruggenbouwer
Update november 2023 - In december 2023 en januari 2024 kun je een cadeaubon van 30 euro kopen voor 25 euro. 5 euro winst dus. 
0 0
lees meer
Co-working plekken
De ambitie Het samenbrengen van dynamische ondernemers, start-ups of iedereen die de grote steden en files wil vermijden om te gaan werken. Daar willen we mee onze schouders onder zetten. We bekijken of er co-working plekken in onze gemeente kunnen gefaciliteerd worden.  Wat is er al gebeurd? Sinds november 2020 vinden jongeren tussen 16 en 26 jaar hun werkplek in het Tribunaal. Het leegstaande vredegerecht aan de Turnhoutsebaan krijgt zo een boeiende invulling en jongeren krijgen er de kans om in hun eigen gemeente hun eerste stappen te zetten in hun creatieve en ondernemende carrière. In 2022: er zijn dit jaar geen nieuwe aanvragen. Bijkomende informatie Meer lezen over deze jongeren en hun projecten kun je hier.
0 0
lees meer